BKR noteringen en offertes voor hypotheken

De gevolgen van negatieve BKR vermeldingen zullen kunnen zijn dat de aanvraag voor een hypotheekofferte bij een bepaalde instelling afgewezen zal worden.
Wanneer de aanvraag voor een hypotheekofferte afgewezen wordt op basis van negatieve BKR vermelding, zal een andere verstrekker aangeschreven moeten worden.Het kan zijn dat er andere voorwaarden of meer zware acceptatiecriteria gelden, maar verschillende geldverstrekkers zijn bereid hypotheekafnemers met een redelijke BKR notering een hypotheekofferte te verschaffen.Als nog een andere woning in het bezit is en daarop een hypotheek loopt zou tevens de aanvraag voor een overbruggingskrediet bij de aanvraag voor een hypotheek offerte gedaan kunnen worden.

Hoeveel de woning die gekocht gaat worden moet kosten is bepalend voor het verkrijgen van een hypotheekofferte. Blijkt de aangevraagde hypotheek boven de 125% van de executiewaarde van de woning uit te komen dan zal het moeilijk zijn daarvoor een offerte aan te vragen.
Er is vaak een taxatierapport nodig om te bewijzen dat de aangegeven waarde van de woning juist is. Bij een WOZ krediet zul je vaak een hypotheekofferte kunnen aanvragen zonder een taxatierapport te overleggen.

Het is van belang dat de juiste woningwaarde vermeld wordt bij de aanvraag van een hypotheekofferte en daarom is ook een professioneel, onpartijdig taxateur van belang.Een hypotheekaanvrager kan voorkomen dat de offerte voor de hypotheek foute financiering bevat of een krediet met te hoge lasten door de hulp in te roepen van een professionele en solide partner.Wil je een hypotheek die voor lange periode betaalbaar is, kies dan voor een solide taxateur en adviseur.

Op het moment dat je wilt verdiepen in hypotheek offerte, lees er meer over op de link in dit artikel.

Plaats een reactie