Een extra hypotheek

Waarom zou je geen tweede hypotheek gaan afsluiten indien je een grote uitgave wenst te gaan doen?Geld voor een lening kan met een tweede hypotheek opgenomen worden voor verschillende besteding doeleinden.De met een tweede hypotheek op te nemen lening mag gebruikt worden voor zowel bestedingen aan de eigen woning als voor bestedingen van consumptieve aard.Het is ook een optie om de overblijvende opnameruimte van een hypotheek die afgesloten is als overbruggingskrediet later nog eens te besteden.

Vraag je zelf eens af hoe hoog de hypotheek is die je kunt afsluiten.In geval van een notering bij het BKR wordt door middel van een toets gekeken of deze negatief is of niet. Wanneer je een extra hypotheek gaat afsluiten, maak dan vooraf eerst een vergelijking van de verschillende aanbieders op het gebied van rente.

Door de rente voor tweede hypotheken goed met elkaar te vergelijken is in de resultaten de mogelijke besparing op de maandlasten duidelijk te zien.Welk bedrag je aan hypotheek kunt afsluiten wordt ook bepaald door de lasten van de lening die je met de tweede hypotheek afsluit. Wanneer er geleend wordt door het afsluiten van een extra hypotheek, is het de vraag of deze al dan niet aflossingsvrij gehouden moet worden.

Een aflossingsvrije tweede hypotheek kun je alleen na een degelijke overweging aangaan. Hou rekening met het feit dat de rente van een aflossingsvrije hypotheek doorloopt, ook al zijn de consumptieve goederen waarvoor je deze hypotheek hebt afgesloten al afgeschreven. Bij het maken van een berekening voor een tweede hypotheek zal hier dan ook rekening mee gehouden dienen te worden.Ga je de rentes voor een tweede hypotheek naast elkaar leggen, ga dan ook eens na of een WOZ krediet misschien een optie voor je is.

Heb je een negatieve vermelding bij het BKR, dan zal je over het algemeen geen WOZ krediet kunnen afsluiten.

Financiering van consumptieproducten met een tweede hypotheek

In veel gevallen sluit men een persoonlijke lening af om een grote aanschaf, zoals een auto of boot, te doen.Wanneer je een duurder consumptief product wilt aanschaffen, zal de kans groot zijn dat je niet denkt aan een extra hypotheek om deze aankoop te betalen.Vaak wordt er bij de duurdere consumptieproducten ook een goedkope lening aangeboden.

Omdat de aanbieder de prijs van een lening tegelijk weergeeft met de prijs van zijn product, ga je er vaak aan voorbij dat een extra hypotheek ook een optie is als je het product wilt financiering. Indien je die duurdere goederen met een tweede hypotheek gaat financieren heb je de mogelijkheid om bij een leverancier kortingen te bedingen voor contante betaling.Het verschil tussen een financiering met lening of met een extra hypotheek is ook dat je bij de laatste verder niets te maken hebt met de leverancier van het product.

Wanneer je je consumptieve aankoop betaalt met een tweede hypotheek, moet je er rekening mee houden dat deze hypotheek niet geldt als aftrekpost. Het is niet eenvoudig precies aan te geven waarom een tweede hypotheek ideaal is om een uitgave te betalen.Je zult, al dan niet samen met een adviseur, een goede afweging dienen te maken of een tweede hypotheek dan de juiste financieringsvorm is.Je moet zelf beslissen waar je het geld van je tweede hypotheek in steekt en daar heeft een bank niet zoveel mee te maken.

Voor de bank of financieringsmaatschappij zijn andere criteria belangrijk bij het afsluiten van een tweede hypotheek.Hoeveel je huis waard is, wat je verdient en wat je uitgeeft, allemaal informatie die je moet weten voor een hypotheekaanvraag.Omdat je koopwoning het onderpand is voor de tweede hypotheek die je afsluit, is de waarde ervan uiteraard zeer belangrijk.

Zonder eigen woning geen aanvraag van een tweede hypotheek. Als uitzondering, kan naast een eigen huis, kunnen op bezittingen van woonboten of vakantiewoningen ook wel eens tweede hypotheken afgesloten worden.Een tweede hypotheek kun je alleen afsluiten op basis van onroerende goederen en dus als lening daarvoor, en dus niet voor een roerend goed, zoals een auto, boot of tourcaravan, hoe hoog de prijs daarvan ook is. De eigen woning zal een overwaarde dienen te hebben, meestal met een taxatierapport aan te tonen, om het vestigen van een tweede hypotheek mogelijk te maken.

Ben je geinteresseerd in tweede hypotheek, lees er meer over op de link in dit artikel

Plaats een reactie