Tweede hypotheek

Wil je een grote uitgave doen, denk dan eens aan een hypotheek naast je huidige hypotheek. Het geld dat je door deze extra hypotheek leent, kun je op verschillende manieren besteden. Kosten aan de eigen woning en consumptieve aankopen kunnen beide gefinancierd worden door dit extra geld. Ook als overbruggingskrediet zou je een tweede hypotheek kunnen afsluiten en de later overblijvende opname ruimte, naar keuze, af te lossen of anders te besteden.

Het kan verstandig zijn om voor jezelf de vraag te stellen van hoeveel hypotheek kan ik krijgen?In geval van een notering bij het BKR wordt door middel van een toets gekeken of deze negatief is of niet. Ook is het voor het afsluiten van een tweede hypotheek van groot belang om de rente van de verschillende aanbieders te vergelijken.

Door de rente voor tweede hypotheken goed met elkaar te vergelijken is in de resultaten de mogelijke besparing op de maandlasten duidelijk te zien.Welk bedrag je aan hypotheek kunt afsluiten wordt ook bepaald door de lasten van de lening die je met de tweede hypotheek afsluit. Wanneer er geleend wordt door het afsluiten van een extra hypotheek, is het de vraag of deze al dan niet aflossingsvrij gehouden moet worden.

Een aflossingsvrije tweede hypotheek kun je alleen na een degelijke overweging aangaan. Hou rekening met het feit dat de rente van een aflossingsvrije hypotheek doorloopt, ook al zijn de consumptieve goederen waarvoor je deze hypotheek hebt afgesloten al afgeschreven. Bij het maken van een berekening voor een tweede hypotheek zal hier dan ook rekening mee gehouden dienen te worden.Ga je de rentes voor een tweede hypotheek naast elkaar leggen, ga dan ook eens na of een WOZ krediet misschien een optie voor je is.

Een tweede hypotheek in de vorm van een WOZ krediet zal in de regel niet afgesloten kunnen worden indien er sprake is van een negatieve BKR vermelding.

Financiering van consumptieproducten met een tweede hypotheek

In veel gevallen sluit men een persoonlijke lening af om een grote aanschaf, zoals een auto of boot, te doen.Wanneer je een duurder consumptief product wilt aanschaffen, zal de kans groot zijn dat je niet denkt aan een extra hypotheek om deze aankoop te betalen.Wanneer je een duurder consumptief product wilt kopen, krijg je daar vaak al een voordelige lening bij aangeboden.

Je beseft meestal niet dat je ook een tweede hypotheek voor de betaling kunt gebruiken, omdat aanbieders van de producten direct aangeven wat het product Als er een tweede hypotheek gebruikt wordt voor de betaling van een hoger geprijsd product, kan de leverancier om korting gevraagd worden bij cash betaling.Je kunt een tweede hypotheek ook aangaan zonder dat een productleverancier zich ermee bemoeit.

De rente van een tweede hypotheek kun je niet aftrekken van de belasting.Het is niet eenvoudig precies aan te geven waarom een tweede hypotheek ideaal is om een uitgave te betalen.Je zult, al dan niet samen met een adviseur, een goede afweging dienen te maken of een tweede hypotheek dan de juiste financieringsvorm is.Voor een bank zal het niet veel uitmaken waaraan je het geld dat je met een tweede hypotheek hebt geleend gaat uitgeven.

Andere aspecten zijn belangrijk voor de bank of andere verstrekker van de tweede hypotheek.Voordat je een tweede hypotheek gaat aanvragen zullen de inkomsten, uitgaven en de waarde van je woning bekend moeten zijn.Omdat je koopwoning het onderpand is voor de tweede hypotheek die je afsluit, is de waarde ervan uiteraard zeer belangrijk.

Zonder eigen woning geen aanvraag van een tweede hypotheek. Als uitzondering, kan naast een eigen huis, kunnen op bezittingen van woonboten of vakantiewoningen ook wel eens tweede hypotheken afgesloten worden.Een boot, caravan of auto kan nog zo duur zijn, maar het zijn nog altijd roerende goederen en een extra hypotheek kan alleen een onroerend goed als basis hebben. Je eigen huis moet wel overwaarde hebben als je een tweede hypotheekaanvraag gaat doen en deze overwaarde moet terug te vinden zijn in een taxatierapport.

Meer weten over oversluiten van hypotheek, lees er meer over op de link in dit artikel

Plaats een reactie